Στο επόμενο μάθημα θα συζητήσουμε τις πρώτες ιδέες σας για τον σχεδιασμό του νέου πειραματικού δημοτικού σχολείου στα Ψιλά Αλώνια.
Θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας όλη τη δουλειά που προηγήθηκε, δηλαδή: τον σχεδιασμό της βασικής μονάδας εκπαίδευσης, την ανάλυση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και κτηρίων αναφοράς, και τα συμπεράσματα από την επίσκεψη σας στο οικόπεδο.
Υπενθυμίζεται ότι ο ακριβής προσδιορισμός του κτηριολογικού και εκπαιδευτικού προγράμματος αποτελεί αντικείμενο διερεύνησης κάθε θέματος. Καθώς και ότι η συνολική επιφάνεια των κλειστών χώρων του κτηριακού συγκροτήματος δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 2.000μ2.
Πιο συγκεκριμένα ζητείται παρουσίαση 10’ στο PowerPoint η οποία να περιλαμβάνει: (α) παρουσίαση κτηριολογικού και εκπαιδευτικού προγράμματος (β) παρουσίαση αναφορών (γ) τοπογραφικό διάγραμμα σε σχέση με την ευρύτερη περιοχή κλ. 1:500 (δ) διαγράμματα ανάλυσης σε σχέση με την ευρύτερη περιοχή (ε) διαγραμματικές κατόψεις και τομές κλ. 1:500 ή 1:200 (στ) παρουσίαση με μακέτα κλ. 1:200 και / ή 3δ μοντέλο.
Θα πρέπει όλοι να ετοιμάσετε 3δ υπόβαθρο της ευρύτερης περιοχής στο οποίο να παρουσιάζετε τις πρώτες ογκοπλαστικές διερευνήσεις σας.
…
Παράλληλα με την επεξεργασία του θέματος σας θα πρέπει να αναρτήσετε στο blog της ομάδας:
Μέχρι το Σάββατο 14.11 τα αποτελέσματα της πρώτης άσκησης («Η τάξη του μέλλοντος»). Θα πρέπει να παρουσιάσετε την πρόταση σας για τη βασική αίθουσα εκπαίδευσης λαμβάνοντας υπόψη: τη δουλειά που κάνατε στην πρώτη άσκηση και την κριτική που δεχθήκατε, την ανάλυση αντίστοιχων παραδειγμάτων από έργα αναφοράς, και τη δυνατότητα προσαρμογής της στη μελέτη που ξεκινάτε για το σχολείο στα Ψιλά Αλώνια.
Μέχρι το Σάββατο 21.11 τα αποτελέσματα της δεύτερης άσκησης («Εκπαιδευτικά προγράμματα και σχολεία αναφοράς»). Θα πρέπει να παρουσιάσετε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο οποίο θα βασίσετε την πρόταση σας για το σχολείο στα Ψιλά Αλώνια καθώς επίσης και υλικό ανάλυσης από έργα αναφοράς. Η παρουσίαση δεν χρειάζεται να αναλύει διεξοδικά τα έργα αναφοράς. Αρκεί να παρουσιάζει τα στοιχεία εκείνα τα οποία εσείς κρίνετε ενδιαφέροντα και χρήσιμα για την εξέλιξη της μελέτης σας.
Κάθε ανάρτηση στο blog θα πρέπει να περιλαμβάνει: (α) Τίτλο που να εξηγεί το περιεχόμενο της ανάρτησης (β) 10 έως 15 το πολύ αυτοτελείς εικόνες (σχέδια, διαγράμματα, ή φωτογραφίες έργων) (γ) κείμενο 200 το πολύ λέξεων, ενιαίο ή σε εναλλαγή με τις εικόνες. Σε κάθε ανάρτηση σας θα πρέπει να κάνετε προσθήκη των απαραίτητων κατηγοριών. Αυτές μπορεί να είναι ο τίτλος της εργασίας (πχ. ΠΡΩΤΗ ΑΣΚΗΣΗ) και τα ονόματα σας (πχ. ΑΓΓΕΛΗ & ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ).
Comments